Już dziś został postawiony pomnik upamiętniający 100lecie odzyskania Niepodległości... W sobotę odbędzie się jego uroczyste odsłonięcie... Jak Wam się podoba??
- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz
Już dziś został postawiony pomnik upamiętniający 100lecie odzyskania Niepodległości... W sobotę odbędzie się jego uroczyste odsłonięcie... Jak Wam się podoba??
pomnik
nie podoba mi sie kolor granitu, szarość nadała by temu pomnikowi więcej powagi o kształcie, reszta do zaakceptowania
Dlaczego orzeł nie ma
korony?
Pomnik niezbyt estetyczny i w nieszczegolnym miejscu.
Pomnik postawiony bez szerokichkonsultacji spolecznych na wniosek lokalnego PIS I ONR w nieszczegolnym miejscu. Do tego orzel jest w dziwnej pozycji a do tego bez korony. Orzel bez korony byl w Godle Polski za czasow PRL. DO tego brak waznych dat wspolczesnejhistorii . 1989 i 2004 dyskwalifikuje go i jest politycznym wyrazem pogladow politycznych PIS nie uznajacego 1989 r i 2004 za wazne daty.
A do tego boje sie. ze ten pomnik zamiast laczyc bedzie dzielil.
I ciekaw jestem czy podobnie jak bylona poswieceniu i wmurowaniu kamienia wegielnego bedzie. ONR I KIBOLE Z RACAMI?
Ty masz coś z głową, że
Ty masz coś z głową, że wszędzie widzisz ONR? Otwórz lodówkę, może tam się kryją.
Tak będę kibice, dziwne aby ich nie było skoro działania przy budowie Pomnika.
Twoje zagrywki na mnie nie dzialaja. I wiem swoje.
Boisz sie przyznac do przynaleznosci do ONR bo ONR teraz nacenzurowanym od jakiegos czasu. A stroj ktory nosiles z kolegami bedac przy mauzoleum i idac ulicami Trzcianki to przypadek?
A wystrzeliwanie rac zarowno przed Mauzoleumjak i na meczu i przy poswieceniu kamienia wegielnego to przypadek. A co do kibicow akiboli to jest roznica.
Dziwie sie, ze nikt z oficjeli niereagowal na lamanie prawa zarowno nastadionie jak i przed mauzoleum i w w/ w miejscu jak strzelaliscie racami...Bo z tego co wiemto srodki pirotechniczne i nie mozna ot tak nimi w miejscach publicznych poslugiwac sie.
I się Maciek
wystraszył po tym co napisał Pieńkowski:)
Myślisz ,że Arek zastraszał
Maćka?
Szlachta
gdzie się podział twój post?
Nie jest problemem
Nie jest problemem to, że odpalono race. Dla mnie problemem jest to, że tam był komendant policji, kilku innych policjantów, strażnicy miejscy i nikt nie reagował na łamanie prawa o stosowaniu środków pirotechnicznych.
Przyzwolenie za kazdym razem
Przyzwolenie za kazdym razem na lamanie prawa przez Narodowcow w postaci palenia rac jest dla nich legitymizowaniem ich dzialan. Docelowo moze to skonczyc sie jakas tragedia.