Czas najwyższy założyć temat związany z zblirzajacymi sie wyborami samorządowymi.Mija dwa lata kiedy do władz doszla partia która w mojej opinii nigdy rządzić nie powinna.Ale taka jest demokracja rządzi ten kto bardziej przekona do swoich programów wyborczych i tu pełną zgoda.Tylko z tą różnicą że obecna opcja polityczną łamie standardy demokracji zawlaszczajac wszystkie sobie instytucje państwowe upolityczniajac sady prokuraturę SN i TK niszcząc ich niezawisłość.Mam nadzieję że naród nie pozwoli na dalszą dewastacji państwa.Teraz Pis chce zniszczyc samorządy.Jezeli Pis wygra wybory samorządowe to pis da. Zobaczcie jakiej Polski chce b.prokurator w stanie wojennym obecnie poseł PiS Stanisław Piotrowicz. https://wiadomosci.wp.pl/awantura-na-spotkaniu-z-piotrowiczem-pan-byl-op....
Slowa Piotrowicza to moiej opini próba i zapowiedz zastraszenia zakneblowania wolnych mediów.Czy na pewno takiej Polski chcemy?
- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz
Z ciekawości weszłam na
Z ciekawości weszłam na stronę trzcianka.pl , w zakładkę wyróżnienia , aby weryfikować kadencję burmistrza. Wyraźnie widać osiągnięcia. Kupś - Czarnecki przepaść.
Sieci wodociągowej i internetu szerokopasmowego nie widać, bo są w ziemi. A bruk się świeci.... Oczywiście widzę wiele dobrych poczynań obecnego burmistrza, ale czy to działania rozwojowe czy zachowawcze?
No bo jak tu zachęcić potencjalnych inwestorów z zewnątrz?
Zawsze twierdziłem i będę
Zawsze twierdziłem i będę twierdził że Czarnecki nic nadzwyczajnego nie robi.Rzadzi w czasie kiedy w Polsce i na świecie jest dobra koniunktura co się przekłada na większe podatki w gminie to jedno.Drugi ważny aspekt z taka uległą radą można robić co tylko dusza zapragnie.Poprzednik rządził w czasach największego światowego kryzysu i mając za przeciwników radnych w tym Czarneckiego którzy uwalali często rózne inwestycjie na zasadzie nie bo nie.Ale pomijając te wszystkie przeciwności poprzednik osiągnął nieporównywalnie wiecej jak obecny burmistrz.Już nie wspomnę o walce oponentów z kupsiem przez bezpodstawne donosy do prokuratur w których Czarnecki po przez głosowanie brał udział.Dzis Czarnecki kreują się na wielkiego budowniczego gminy.Biorąc pod uwagę tylko te wyżej wymienione przeszkody z jakimi poprzednik musiał sie uporac to Czarmeki i jego osiagniecia przy p.Kups w mouej opini wygladają śmiesznie.
Czarnecki wykorzystuje
Czarnecki wykorzystuje konsultacje w sprawie powiatu jako kampanię wyborczą mówiąc przy tym nieprawdę wspominając poprzednikowi że nic nie robił. Na szczęście mamy pamięć i wiemy co kto dokonał dla miasta. Człowiek ten zamiast zgody konfliktuje mieszkańców jest żałosny w samopochlebstwie tracąc umiar. Czy taki ktoś zasługuje na szacunek. Gdzie prawda i wartości chrześcijańskie które zdaje się widać pozornie reprezentować.Ale tonący brzytwy się chwyta. Ciekawe co ukrywa chcąc za wszelką cenę utrzymać się na stanowisku?
Komitet
Dzisiaj w tzw. gazecie, widziałem zdjęcie komitetu wyborczego K.Czarneckiego. kilka osób mnie zainteresowało. Dezerterzy od Teterusa i nowa gł. Księgowa "firmy urzędowej". Reszta mniej dziwi ale przecież to nie jest PiS tylko komitet wyborczy K.Cz.
,,A może rozwiniemy wątek
,,A może rozwiniemy wątek tzw. ,,dezerterów" od Teterusa, o których wspomniano powyżej . Dlaczego tak nagle zmienili barwy i listy wyborcze. Jak to można nazwać?
Na stronie PKW są już listy
Na stronie PKW są już listy wyborcze.
Mariusz Ł. na liście
Mnie zaintrygował fakt, że jakże znany na tej stronie Mariusz Ł. startuje w wyborach z ramienia KWW Porozumienie Społeczne dla Trzcianki, i to z pierwszej pozycji (czyli jako tzw. "jedynka") - zob.: https://wybory2018.pkw.gov.pl/pl/geografia/300207/city_council/4
Zastanawia mnie - w świetle jego "osiągnięć" tak tych, ze względu na któe był w sądzie, jak i tych wziązanych z jego gospadarstwem i jego "atrakcjami" jakie to gospodarstwo oferuje okoilicznym mieszkańcom - czy on nie ma poczucia wstydu i obciachu? Ciekawe też, jak na jego start w wyborach po tych wszystkich "rewelacjach" zareagują wyborcy - ile zdobędzie on głosów i czy dostanie się do władzy?
W przypadku wyboru M.Łuczaka
W przypadku wyboru M.Łuczaka na kolejną kadencję będzie można stwierdzić że społeczeństwo obywatelskie przechodzi kryzys wartości.Ale to że dziś MŁ startuje ponownie na radnego to moim zdaniem winna Joachimiaka,Perskiego i całego Pisu w obecnej radzie.To przede wszyskim oni pozwolili mu trwać na stołku v-przewodniczącego dalej .I czy dziś ci wszyscy kandydaci na radnych którzy razem z MŁ startuja z tego samego KWW Porozumienia Społecznego nie odczuwają dyskomfortu?Bo to że sam MŁ nie ma wstydu to wiemy już.
Kandydaci na radnych w Trzciance
Czy opublikowano już gdzieś liste kandydatów na radnych w Trzciance? I kto z jakiego rejonu będzie kandydował?
Jeszcze nie
pewnie głupio im jakoś się z tym, (tym kandydowaniem) obnosić się, obciach przecież jest oczywisty,.W sensie: kto, z kim, za kim, za co, za ile?, niektórzy się wstydzą, ale zaciskają zęby, (mówiąc: ja za POLSKĘ, ja dla Trzcianki,..wiedzą, że łżą, niektórzy odwracają wzrok na ulicy, wszak Trzcianka to małe miasteczko......Mieszkańcy Trzcianki i Gminy..powodzenia w wyborze z marnych, najlepszych!
Strony